Je fysiek fit voelen is voor veel mensen belangrijk, maar je mentale gesteldheid is net zo belangrijk! Wist je dat dit vaak met elkaar samenhangt? Mind en body zijn één! We weten allemaal hoe we ons lichaam kunnen trainen om fit te worden en te blijven, maar je brein kun je ook trainen. Ook op eigen kracht. Onderstaande tips zorgen ervoor dat jij mentaal fit wordt én blijft!

Ritme

Breng structuur aan in je dagen en dagelijkse bezigheden. Dit zorgt voor minder chaotische en gehaaste momenten en brengt rust in je hoofd. Zorg ook voor een goed slaapritme! Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Daarnaast is 7-8 uur slaap belangrijk, zo kunnen je hersens weer opladen voor de dag erna.

Voldoende beweging

Het is natuurlijk algemeen bekend dat voldoende beweging goed voor je is. Maar beweging is ook goed voor je mentale gezondheid. Na een goede warkout heb je je nooit slechter gevoeld, toch? Daarnaast maak je verschillende hormonen aan zoals serotonine en dopamine, die jou een happy gevoel geven! Ook voel je je vaak zelfverzekerder en sterker als je regelmatig sport.

Verander je mindset

Een positieve mindset brengt je vaak meer geluk dan wanneer je negatief denkt. Logisch ook natuurlijk! Wist je dat je een positieve mindset ook kan trainen? Door te werken aan persoonlijke groei en een betere leefstijl kun je je staat van geluk verhogen. Het kan bijvoorbeeld helpen om elke avond drie dingen op te schrijven die jou gelukkig maakten op een dag. Dit kunnen al hele kleine dingen zijn, zoals een zonnige dag!

Voldoende daglicht

De dagen zijn nu nog kort. Veel mensen vertrekken het donker naar hun werk en komen in het donker terug. Van voldoende daglicht krijg je een beter humeur. Belangrijk is daarom om dit ook af en toe op te zoeken! Ga een rondje wandelen in de pauze bijvoorbeeld.

Kleine stapjes

Heb jij doelen op mentaal of fysiek vlak? Maak dan een plan! Je brein houdt van een plan, actie en resultaat. Maar doe dit wel met tussenstapjes, en wees blij met de kleine stapjes die je maakt! Juist die kleine stapjes zorgen voor het eindresultaat en dus het succes!

Body en Mind Training

Wist je dat we bij Boutique Gym elke eerste woensdag van de maand een Body en Mind training aanbieden? In deze sessie leer je de basis voor het creëren van een sterke geest in een gezond lichaam om je een goed gevoel te geven en tegelijkertijd je energie, focus en uithoudingsvermogen te vergroten. Er wordt veel focus gelegd op ademhaling en je leert te luisteren naar je lichaam. Doelen stellen en een positieve mindset activeren staan hierbij centraal!