Mediteren is niet alleen gezond voor je lichaam maar ook voor je mind.

Vandaag heeft Boutique Gym in Maastricht voor het eerst een meditatie georganiseerd. Vooraf kregen we al wat vragen wat mensen konden verwachten van een meditatie. Mediteren is voor vele nog onbekend terrein. Maar hoe zou dat nu komen?

Wij als sportschool houden ons meestal bezig met het aanspannen van je lichaam. We stimuleren iedereen te werken aan zijn/haar conditie door het lichaam goed te belasten, daarom wordt je sterker en krijg je een betere conditie. Maar wij bieden ook de andere kant van het verhaal. Zo hebben we ook een core en stretch les die er juist voor zorgt dat het lichaam ook kan ontspannen. Je vergroot je mobiliteit en stimuleert de doorbloeding. Dit zijn allemaal lichamelijke aanpassingen om gezonde en fitter te worden.

Maar hoe zit het nu met je mentale gezondheid? Ja, die wordt vaker vergeten. Maar wat we allemaal moeten beseffen is dat het mentale altijd in contact staat met je fysieke. Hoe fit je lichaam ook is, als je hoofd altijd vol en gespannen is, kan je lichaam nooit optimaal presteren of herstellen.

Mediteren kan je helpen om mentaal goed te kunnen ontspannen. Je leert rustig te worden en weer terug te gaan naar jezelf. Dat klinkt misschien gek, maar probeer het maar eens, soms kan het nog wel eens heel lastig zijn om die rust in jezelf te vinden. Veel mensen hebben meerdere mediatie sessie’s nodig om echt te kunnen mediteren.

Het is bewezen dat als jij de rust in jezelf kunt vinden en minder stress zult ervaren. Je leert namelijk om echt te kunnen ontspannen en de dagelijkse spanning en stress te kunnen verwerken.

Wil jij ook eens meedoen met onze meditatie lessen? Houd dan onze Facebook of Instagram pagina goed in de gaten.

Succes!