We zitten midden in de winter! Voor velen weer het seizoen om lekker op wintersport te gaan. De meeste mensen gaan één keer per jaar op wintersport dus dat betekent dat de laatste keer al heel wat maanden geleden is. Wist je dat het heel belangrijk is om fit te zijn voordat je weer gaat skiën of snowboarden? Bij Boutique Gym bieden wij een aantal lessen aan die zeer geschikt zijn om jou goed voor te bereiden op je vakantie!

Waarom het belangrijk is om je voor te bereiden

Skiën of snowboarden vergt veel van je lichaam. Als je goed voorbereid op wintersport gaat verminder je de kans op blessures, krijg je minder snel last van spierpijn en sta je sterker op je ski’s of snowboard. Wist je dat professionals in de zomer al trainen zodat ze in de winter fit zijn? Dit is natuurlijk niet voor niets! Begin dus niet één week van tevoren! Naast het trainen van bepaalde spiergroepen is het ook belangrijk om je cardio-niveau op peil te houden.

5 oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die jou voorbereiden op je vakantie. Wanneer je deze oefeningen regelmatig uitvoert maken ze je niet alleen fit voor het skien of snowboarden, maar natuurlijk ook in het dagelijks leven!

  • Squats / lunges

Skiën of snowboarden vraagt natuurlijk veel van je beenspieren. Belangrijk dus om extra aandacht aan deze spieren te geven.

  • One legged deadlift

Balance is key! Deze oefening is zeer geschikt om je onderlichaam te trainen, maar ook om je balans te verbeteren.

  • Plank

Een sterke core is belangrijk om goed te kunnen skiën of snowboarden. Met de plank verstevig je zowel je core- als je rugspieren.

  • Hip thrust

Deze oefening zorgt voor sterke bilspieren. Deze spieren gebruik je ook veel tijdens het skiën of snowboarden.

  • Explosiviteitsoefeningen

Je beenspieren worden niet alleen sterker, maar je bent ook beter in staat om klappen op te vangen. Denk aan jump squats of parallel springen op twee benen.

Ga jij binnenkort op wintersport en wil jij goed voorbereid zijn? Kom dan naar Booty, Full Body, HITBOX en Strength!
Bekijk ons lesrooster hier en boek snel je les!