Hoe maak ik een goede push up

Hoe doe je een goede push-up Je wilt een grotere borst en bent keihard aan het trainen om je borstspier te vergroten, maar hoe en welke bewegingen zijn nu het beste om een grotere borstspier te ontwikkelen? Iedereen kent de oefening wel, al heb je hem eens gezien op tv, of iemand zien uitvoeren, of heb je het zelf geprobeerd.

We zijn allemaal bekend met de push-upoefening. De push-up is een plankbeweging waarbij je je lichaam van laag naar hoog brengt. Je gebruikt hier je borst- en armspieren mee en het is een zeer functionele beweging. Je wordt er niet alleen sterker van, maar je ziet er ook gespierder uit wanneer je deze oefening regelmatig herhaalt.

Veel mensen denken bij de push-up aan het trainen van de borst en hoewel dit waar is, train je nog veel meer spieren zoals schouders en triceps. Daarnaast sta je eigenlijk ook in een plank, dus worden buik- en onderrugspieren ook meegetraind, zelfs been- en bovenrugspieren worden in zekere mate meegenomen. De push-up is dus zeker een fullbody-oefening te noemen.

Hoe maak je een push-up zwaarder?

Iedereen kan de push-up uitvoeren. Voor beginners kun je starten tegen een muur. Als dit goed gaat, kun je een steeds lager platform kiezen om progressie te boeken.

Powerbands zijn ook een goede manier om je oefeningen te verzwaren. De dikte van de band bepaalt hoe zwaar je je oefening kan maken. Om te werken met een weerstandsband moet je je handen in de lussen zetten en leg je de band over je rug. De beweging naar beneden zal niet veel weerstand geven, maar de beweging naar boven zul je tegen de weerstand van de band moeten drukken, waardoor je zwaarder wordt.

Je kunt ook een goede push-up maken met de handen op de vloer en je benen op een verhoging, denk aan een bank, stoel of laag tafeltje. Omdat je benen nu hoger zijn dan je schouders, wordt je oefening zwaarder.

De laatste tip om een goede push-up te maken is een push-up waarbij je een zwaarder voorwerp op je rug legt. Dat kan zijn een stapel boeken die je in een schooltas op je rug draagt of laat je kind, vrouw/man of collega op je rug duwen wanneer je van laag naar hoog komt.

Conclusie:

Je leest het al, er zijn veel verschillende manieren om je push-up goed uit te voeren. Let er wel op: heb je snel last van je schouders of twijfel je of je techniek goed is, laat je dan eerst door een personal trainer begeleiden op technieken. Je kunt namelijk ook blessures oplopen als je het niet goed uitvoert.

Hieronder sommen we nog een aantal varianten op die je kunt uitvoeren:

  • Decline
  • Pike
  • Single arm
  • Spiderman
  • Pseudo planche
  • Diamond

We hopen je zo een aantal goede tips te hebben gegeven en wensen je veel succes met het vergroten van je borstspier met behulp van goede borstoefeningen.

Wil je graag hulp bij het oefenen van je borstspier, neem dan contact met ons op voor een afspraak; dan helpen we je graag!”