Buikvet verliezen: hoe dan?

Het is voor velen een ideaalbeeld: een platte en strakke buik. Er staan ontzettend veel tips online waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Maar helaas is een groot deel ook onzin. Ook denken mensen vaak dat oneindig veel buikspieroefeningen doen helpen dat vetlaagje op je buik weg te krijgen. Natuurlijk zijn buikspieroefeningen goed voor een sterke core en dit brengt ook veel voordelen met zich mee. Wil je echt buikvet verliezen? Lees dan verder voor een aantal tips!

Plaatselijk vetverlies bestaat niet!

Je kent het wel, van die 6-weken challenges om een strakke buik te krijgen. Elke dag 100 crunches doen. Zo zou je aan die sixpack komen! Heb jij ooit wel eens iemand in het zwembad gezien met overgewicht maar wel die strakke buik heeft? Nee, zulke mensen bestaan niet en die gaan ook niet bestaan. Waar je vet verliest, heb je niet voor het zeggen.

Hoe kun je dan wel buikvet verliezen?

Wil jij buikvet verliezen? Dan zal je algeheel moeten afvallen. En zoals eerder benoemd, ga je niet plaatselijk vet verliezen maar over je hele lichaam. Bij de een gebeurt dit sneller rondom de buik, bij de ander rondom de benen bijvoorbeeld. Dit verschilt per persoon en is genetisch bepaald. Je lichaam reageert op een calorietekort door overtollig vet te verbranden. Als je minder eet dan je nodig hebt, dan zul je vanzelf vet verliezen over je hele lichaam.

Tips:

  • Neem een eiwitrijk ontbijt. Dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft
  • Eet gezonde vetten, zoals avocado, ongezouten noten of juist kefir
  • Eet onbewerkte producten, zoals groenten en fruit
  • Drink genoeg water en vermijd frisdranken en vruchtensappen
  • Doe aan High Intensity Training, zoals HITBOX. Dit zorgt voor een versnelde stofwisseling!
  • Vermijd stress. Door stress maak je cortisol aan, en dit zorgt voor meer vetopslag

Let op: een calorietekort is nog altijd leidend om vet te verliezen!

Een ijzersterke core

Als je dat vetlaagje kwijt bent, dan komen je buikspieren pas tevoorschijn. Het trainen van je buikspieren draagt bij aan een sterke en getrainde core, maar je krijgt er bijvoorbeeld ook een betere houding door. Wil jij graag werken aan een sterke core? Doe dan mee met Core & Stretch of Pilates bijvoorbeeld.

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig omtrent je voedingspatroon? Ook daar kunnen wij jou bij helpen! Neem contact op en maak een afspraak voor voedingsadvies via onderstaande button.