buikspier oefeningen

Buikspier oefeningen: de beste op een rijtje

Een sterke en strakke buik is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het speelt ook een cruciale rol in het ondersteunen van je ruggengraat en het verbeteren van je algehele lichaamshouding.

Hieronder benoemen we een aantal goed buikspier oefeningen:

Plank oefening om je core te versterken

Een geweldige oefening voor het versterken van de hele core. Ga in een push-up positie staan en houd je lichaam in een rechte plank, ondersteund door je tenen en onderarmen. Houd deze positie vast terwijl je je hele lichaam blijft aanspannen.

Leg raises is een goede buikspier oefening

Ga op je rug liggen en til je benen recht omhoog, waarbij je je buikspieren gebruikt om je heupen van de grond te tillen. Laat je benen gecontroleerd zakken, maar raak de grond niet aan. Deze oefening kun je ook doen met je handen onder je billen in een soort van kommetje om je onderrug iets op te vangen.

Mountain climbers

Begin in een plankpositie en breng afwisselend je knieën naar je borst, alsof je een berg aan het beklimmen bent. Houd een snel tempo aan voor een intensievere workout. Je kunt het ook iets langzamer en gecontroleerder doen, dan bereik je meer effect en meer verzuring. Hier worden je buikspieren dus sterker van!

Flutter kicks voor strakke buikspieren

Lig op je rug en til je benen enkele centimeters van de grond. Maak kleine, snelle schopbewegingen met je benen terwijl je je buikspieren strak houdt. Ook hier kun je weer gebruik maken van je handen over je billen. Maar let op je buikspieren worden vanzelf sterker, gebruik dan minder vaak je handen onder je billen.

Bicycle crunches de beste buikspier oefeningen

Combineer draaibewegingen met crunches door afwisselend je elleboog naar je tegenovergestelde knie te brengen terwijl je je benen beweegt alsof je fietst.

Om goede buikspieroefeningen te doen moet je je tijdens je workout dus goed blijven concentreren dat je bewust je buik blijft aanspannen. Hoe meer controle je hebt, hoe sterker ze worden.

Buikspier oefeningen op een buikspierbank zijn ook erg effectief. Je kunt dan bijvoorbeeld je rugkeuning laag zetten waardoor je met je hoofd lager ligt dan je heupen. Dat kost je meer moeite om omhoog te komen en dat geeft nu juist weer wat extraatje!

Neem contact met ons op als je vragen hebt over een gepersonaliseerd programma:

Contact